szn

Lilypie Kids Birthday tickers

2008. október 1., szerda

23. Kisbabák megfázására homeopátia

Forrás: homeopátia.info.hu

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy a szopós kisbaba nem igazán beteg, csak kicsit náthás. Nem okoz a dolog különösebben problémát, de éjjel nehezebben alszik el, és nem kap levegőt evés közben. Mit tehetünk? Homeopátiás szerekkel enyhíthetünk a megfázáson, de a háziszerek közül van olyan, ami csökkenti a bogyók hatását.
Kicsi babáknál nem veszélytelen az erős illóolajak használata, ezek mélyebben hatnak, mint gondolnánk. Légzéskönnyítésre babáknál használjunk levendula vagy rozmaring olajat. Egy kevés tiszta mandula vagy olívaolajba cseppentsünk egy cseppet, és dörzsöljük be vele a baba mellkasát. Cseppenthetünk anyatejet is az orrocskájába. Fontos, hogy a levegő ne legyen száraz. Ha nincs otthon hideg párologtató készülék, egy viráglocsoláshoz használt spriccelőből fújjunk néha a szoba levegőjébe tiszta vizet. Ha nem kap éjjel levegőt, tegyünk a matraca alá egy párnát, hogy feljebb kerüljön a feje. Csak akkor használjunk orrcseppet, ha nem tud aludni.

Gyakori szerek:

Pulsatilla (15 CH) – éjjel száraz és dugult az orr, reggel és napközben sárgás, sűrűbb az orrváladék

Dulcamara (9 CH) – ha nedves hidegben fázott meg a kicsi

Nux Vomica (9 CH) éjjel száraz és dugult, reggel sokat tüsszög és kicsit folyik az orra

Sambucus nigra (9 CH) – az orr száraz és dugult, de szipogás hallatszik, szopásnál nehezen kap levegőt.

A szereket a Pulsatilla kivételével 9 CH-ban adjuk. A Pulsatilla 15 CH-ban ajánlott. Vízben oldjunk fel öt golyót (nem kell megvárni,míg teljesen feloldódik) és műanyag kiskanállal adjunk a baba szájába egy kis folyadékot naponta 3-4-szer. Három nap alatt javulnia kell a tüneteknek.
Ha mégsem javul az kisbaba állapota, forduljanak orvoshoz.

Nincsenek megjegyzések: