szn

Lilypie Kids Birthday tickers

2009. február 19., csütörtök

141. Hozzátáplálás és mozgás - a védőnő szerint

Ma délelőtt ellátogatott hozzánk a védőnő, már hónapok óta nem láttuk. Átbeszéltük, hogy is állunk az evéssel, mert említettem még kedden, hogy ez egy elég érdekes eset.
Meglepődött, hogy Dorka bizony nem eszik főzeléket naponta kétszer, és az anyatejtől ilyen szép nagy és "izmos". Elmondta, hogy 8 hónapos kor után elvileg már fel tudják dolgozni a glutént, és nyugodtan ehetne joghurtot, vajas kenyeret sonkával, virslit, parizert, krinolint, csirkecombot, sült krumplit, tojássárgáját, sajtot, mindent. Kivétel a tojásfehérje és a színtej (van még ilyen?). Szerinte nem lenne gond ezekkel az ételekkel, lehetne neki mindent adni a miénkből, persze nem a chilis babból, és ha ő ilyen csipegetős fajta, akkor nem kiskanállal, összeturmixolva. És fontos lenne a fehérje az étrendjébe. Én ezt azért még meggondolom, de végülis puffasztott rizst már ma is kapott, igényes virslit és sonkát fogok adni, a joghurtot is megpróbálom, aztán lesz, ami lesz.



A mozgást is megfigyelte, és amiért nem tud hátról hasra fordulni, javasolta, hogy menjek el a kéthavonta rendelő konduktorhoz. Ebbe azonnal beleegyeztem, engem is megnyugtatna, ha szakember ellenőrizné a mozgásfejlődését.
A folyamatos duma újra lenyűgözte, mosolyt is kapott bőven :)

A nagy kísérletezésben odaadtam neki a csőrös poharat, erre ő rájött, hogy szomjan akar halni, aztán a fáradtságtól megsértődött a pohárra, végül egy szopi után újra kómába esett a habtapin.




2 megjegyzés:

Bertalan Barnabás blogja írta...

no akkor úgy látszik a védőnőink egyetértésben vannak. Hát egyébként lesz ami lesz, lassan mi is megpróbáljuk az e fajta evészetet. Hozzátáplálási szabályok így vagy úgy..

nagyon cuki a kis husiDorkád!:-)

Anita írta...

köszi :)