szn

Lilypie Kids Birthday tickers

2009. december 2., szerda

316. Hordozási helyzet

Azt hittem, már leírtam, de még csak akartam. Az úgy volt, hogy 3 hónapos kortól használtuk a kendőt, aztán kb. 5 hónaposan már jó lett a mei tai is. Így közlekedtünk nagyjából Dorka 1 éves koráig, aztán jött a nyár, a meleg, a homokozó. És előkerült a babakocsi. Majd elérkeztünk az őszhöz, és mivel nincs annyira meleg, újra elővettük a mei tai-t. Azóta is így sétálunk, megyünk boltba, postára, patikába, a játszótérig és haza, kirándulni, stb. Eddig semmi különös, hiszen eddig is volt hordozás, most is van. Csak hogy amióta jobban ki tudja fejezni magát és/vagy az igénye is nőtt, rendszeresen kéri itthon is, hogy kössem fel a hátamra. Gyakran így főzünk, takarítunk, teregetünk.
Egyik délután terveztük, hogy bemegyünk Apa elé a munkahelyére. Odajön hozzám Dorka, megkérdeztem tőle, hogy bemenjünk Apához? Nem mond semmit, elsétál, majd hozza magával a mei tai-t.
Egy másik alkalommal nagyon nyűgös volt egész nap, délután meglátta a mei tait, fogta a szárát és mutogatta, hogy akkor ezt most, Anya. Már ennek is nagyon megörültem. Felkötöttem a hátamra, simán hagyott mosogatni, a számítógéphez is leülhettem vele (ez nagyon ritka). Egyszer csak elkezdett a hátamról ölelgetni, nyújtogatta a kis karjait a nyakamba, és csak szorított, szorított magához.
Ma pedig, amíg főztem az ebédet, magához vette a kendőt, szépen feltette a vállára, ahogy egyébként én szoktam, és állt a hátamhoz, hogy vegyem vissza újra.



Nos, ilyen hordozós-anyai szívet melengető jelenetek történnek minálunk :)

6 megjegyzés:

Nojci írta...

hát meg kell zabálni :))

Zsóka írta...

hát nagyon kis cuki! :-D

Olivia írta...

Kedves Anita!
Nagyon aranyos Dorka, folyamatosan nyomon követem a kis életét!
Hordozással kapcsolatban lenne egy kérdésem, méghozzá, hogy a játszón hogy rakod Dórit a hátadra? Én csak fekve tudom Vikit "fölvenni", mert izeg-mozog. Légyszi adj tanácsot!
Köszönöm! Olivia

Anita írta...

Olivia, köszönjük a dicséretet.
A játszótérre leginkább mei tai-jal járunk. Ott vagy a csípőmre teszem, és onnan átmozgatom a hátamra: http://www.youtube.com/user/mamamimedia#p/u/5/MW4G6qgU2SM
Vagy szemből, keresztezett karral a hóna alá nyúlok és fellendítem a fejem fölött a hátamra: http://www.youtube.com/user/mamamimedia#p/u/15/UknrUY_ZMUw
Korábban még úgy is csináltam, hogy a padon kiterítettem a mei tai-t, őt ráültettem, és úgy álltunk fel kötözni: http://www.youtube.com/user/mamamimedia#p/u/6/3R9OclxvZOY
remélem, tudtam segíteni :)

Olivia írta...

Köszi a gyors választ, és a linkeket, a középső verzió lehet, hogy nyerő lesz, kipróbáljuk!
Illetve ha kicsit elfárad Viki, akkor lehet az ültetős módszer is bejön, bár múltkor befuccsoltam vele...
Még egyszer köszönöm! :)

Anita írta...

Olivia, most jöttünk rá, hogy a mi férjeink bizony ismerik egymást :)