szn

Lilypie Kids Birthday tickers

2009. március 10., kedd

162. Mr. Konduktor

Ma reggel 9-re megjelentünk a szomszéd védőnői szolgálatnál mozgásfejlettségi vizsgálat miatt. Sejtettem, hogy lesz sírás, ezt meg is erősítette az előttünk bent lévő baba, akit tisztán hallottunk az ajtó másik oldalán is.
A konduktor bácsi először felvette az adatainkat, kikérdezett minden olyan eseményt, ami befolyásolhatja egy kisbaba idegrendszeri fejlődését. Ezután le kellett vetkőztetnem Dorkát, és kezdődött az izomtónusok és a meglévő mozgás vizsgálata, na és a sííííráááás.
Megjegyezte a szakember, hogy szépen, stabilan ül, bár elég széles a terpesz, a sarkait le tudja tenni lépegetéskor, kúszásnál használja mindkét karját, lábát, ha nagyon akarjuk, rá tudjuk venni a hátról hasra fordulásra, az oldalra könyökből felülésre.
Bár a combon asszimetrikusan a redők, ez korábbi dologra utal, úgy 2 hónapos kora körül kellene emlékeznem vmi olyasmire, hogy leginkább csak egy irányba nézett volna.
A vizsgálat eredménye: minden rendben, Dorka mozgása megfelel a korának, nincs szükség kontrollra, se más fejlesztésre. Ha szeretném, segíthetem, hogy hamarabb tanuljon meg mászni, és könyökön oldalra kiülni.
Egyébként tegnap óta már feltérdel a fotel mellett, ma reggelre pedig kijutott az előszobába is :)



Nincsenek megjegyzések: