szn

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. október 6., szerda

424. Mindennapok

A megfázás egész gyorsan javulni kezdett, szerencsére könnyebb lett azzal, hogy Dóri nem köhögte fel magát éjszaka. De sajnos a mai napig köhög még. Egyébként pedig reggelente látom, hallom, hogy a többiek is hurutosan köhögnek, szerintem már egy hónapja. Sajnos ez a bölcsi "átka".
Hogy a kimerültség miatt, vagy tényleg most jutott el idáig Dóri, de múlt héten 3x is sírt reggel, mert nem akart bemenni a bölcsibe. Könyörgött, hogy ne vegyük fel itthon a kabátot, vegyük le a cipőt, mert tudja, anélkül nem indulunk sehová. A szívem megszakadt, de nem lehetett mit csinálni. Szerencsére a gondozó nénik nagyon kedvesek, megértőek, és elmondták, hogy ez a sírás nem tart ám sokáig, és utána egész nap minden rendben megy.
Úgy általában előfordul, hogy napokig nem eszik Dóri semmit, vagy csak egy étkezést, és azt is tuszkolni kell belé. Szerencsére nem látszik meg rajta.
Próbáljuk a kis lelkét kárpótolni, és az este jóformán csak róla szól. Nehéz lenyugodnia, gyakran a pihenés helyett itthon is annyira pörögne, mint napközben, és ennek megvan az ára. Kevés a türelme, baleseteket szenved, nyűgös. Ma viszonylag könnyebb volt, lefeküdtem hozzá a földre a szivacsára, ő pedig hozott oda nekem mindent, simogatta a hajamat, megdicsért, hogy "olyan szép a fejed". A fürdés már ritkán felhőtlen, pedig korábban jókat pancsolt. Majd csak hozzászokik mindenki ehhez az új rendhez, nehezíti ez a sötét és az eső is.
Na, a Dóri-foglalkozás miatt viszont kevés az idő egymásra, háztartásra, blogra, egyéb hobbikra és szórakozásokra. Pedig nem szeretnék senkit és semmit sem ennyire elhanyagolni, de sajnos most ez a helyzet. Ezennel is mindenkitől elnézést kérek, aki úgy érzi, kerülöm, ez nem személyes. Remélem, előbb-utóbb jutunk valamire az időnkkel.

Nincsenek megjegyzések: