szn

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. december 10., péntek

442. Foglalkozások

Mostanában Apa későn ér haza, úgyhogy Dórival kettesben töltjük az estéket. Sajnos nagyon látszik rajta, hogy megviseli a sötét, a bezártság. Bújik, kisajátít magának, komoly trükkök kellenek például a mosogatáshoz. A kendő mindennap használatban van, már kérdezte egy anyuka a bölcsiben, hogy Dóri nem hajlandó sétálni? De, hétvégén remekül tud sétálni, hétközben viszont annyira igényli a közelségemet, hogy ez a kompromisszum. Így megyünk el pékségbe, patikába, boltba, haza. Dóri nagyon élvezi, én meg kitartok :)
Miután hazaértünk, igyekszem valamilyen közös programot szervezni, ami a figyelmét is leköti, de közben mégis együtt vagyunk. Rajzolunk, gyurmázunk, segít nekem kivinni a szemetet. Ez azért újdonság, mert korábban nem jöhetett ki a szemétledobóhoz, most viszont kap pl. 1 kisebb, kézbe fogható szemetet, jön velem, kidobja, én is, majd együtt visszasétálunk a lakásba. A mosógépbe rendszeresen együtt pakoljuk be a ruhákat. Előfordul, hogy a teregetésben is segít. Ritkán, de néha együtt porszívózunk. A hangulatától függően gyakran mellém ül a nagy konyhaasztalhoz és ott falatozgatunk.



Karácsonyra is olyan kreatív készletet kértem neki, amivel lefoglalhatja magát Dórit, majd ragasztunk, festünk, alkotunk :)

Nincsenek megjegyzések: